Overblik over forskning og resultater

Du kan få et overblik over de engelsksprogede internationale resultater af mange forskellige forandringsprocesser på den amerikanske hjemmeside: Research and Data


 

Dramatisk fald i brug af antipsykotika i England sommeren 2011

Et af de spændende resultater du blandt andet kan finde, er et link fra England, hvor indarbejdelsen af Eden Alternative har ledt til et drastisk fald i anvendelse af antipsykotika.
Se omtalen af resultatet her.

Foreløbige erfaringer herhjemme understøtter det engelske resultat.

Social Kapital – BOAS – projekt fra Wien, Østrig 2008/2009

Se resuméet af evalueringen af det første pilot projekt, som prof. Dipl. Ing Ernst Gehmacher har gennemført i samarbejde med Eden Instituttet i Wien og Boas instituttet. Via pilot projektet fremkommer resultater, der underbygger de overbevisninger som er indlejret i Eden Alternative Filosofien om relationers betydning for beboere i et plejehjem.

Nære relationer til både medbeboere, familiemedlemmer og medarbejdere har stor betydning for oplevet sundhed og velvære.  PDF Boas Eden evaluering


 

Behov for yderligere forskning og evaluering

Der er fortsat mange u-udforskede områder indenfor disse omfattende kulturforandringsprocesser, som trænger til at blive dokumenteret og efterforsket.

Så har du som forsker lyst til at være med til at belyse effekterne af Eden Alternative forandringsprocesserne, så er du meget velkommen til at henvende dig til landskoordinatorerne.
Det vil være muligt at sparre og dele erfaringer og resultater med den internationale Eden Alternative Research Committee.