Viden og Inspiration

Erfaringer og Omtale

Musikkens mange muligheder i en ny og begrænset hverdag

Karen er en ung kvinde på 32 år, som bor halv tid i Bakkegården, et demensplejehjem, og halv tid hos sin far i Hørsholm, hvor Karens søn Andreas på 4 år også bor, når Karen er derhjemme.

Karen er rigtig glad for musik, har tidligere spillet lidt på klaver, og har derfor et klaver stående i sin lejlighed her i Bakkegården.

Da jeg mødte Karen første gang, mødte jeg en ung kvinde som både var positiv, imødekommende og fyldt med humor. Hun var tillidsfuld og meget åben omkring sin sygdom og fortalte frit om sit liv på godt og ondt. Karen havde en storebror som døde af samme sygdom som hun er ramt af i dag, så hun kender alt for godt til sygdomsforløbet. Hendes tanker, følelser og fortællinger blev derfor bearbejdet og skrevet ned med Karens egne ord og derefter transformeret til meget personlige og autentiske sange.

På baggrund af samtaler om livet og døden kom teksterne bl.a.  til at afspejle angsten for at dø og om at miste det, som man holder allermest af.

I første vers af sangen til sin søn synger hun sådan:

Dit liv gav mig en start
Med et hjerte som var så klart
Du er den allerdejligste dreng
Vi løber afsted på den smukkeste vej
Jeg elsker at gi’ dig kys og kram
Det kommer til at stå i denne sang.
Kys, kærlighed og kram
Altid sød og varm
putter dig trygt ind til mig

Det har været en vigtig og betydningsfuld proces for Karen at bearbejde ”det som kan være svært at sætte ord på”, i sange og melankolske melodier, som afspejler hendes liv både før og efter at sygdommen er brudt ud. Karen har for nyligt optrådt med 3 sange til Bakkegårdens påskefrokost, og hun var meget stolt efter sin performance.

Karen har desuden været i lydstudiet, for at indspille sangene. Karen elsker sin søn ubetinget, og med indspilningen har hun lavet en sang, som han altid kan tage med sig, når hun ikke er her længere.

At glæde sig så meget til at gå videre med tingene, at øve sig, fylder dagene på den bedst tænkelige måde.

Der er flere sange på vej, da Karen har meget på hjertet, som hun rigtig gerne vil dele med os andre.
Udover at sangskrivningen samt øvelse af sangene har en positiv påvirkning på Karens humør og livsglæde, forbedrer det også både vejrtrækning og artikulation.

Med Kærlig hilsen Anne-Mette, Musikterapeut i Bakkegården, med tilladelse fra Karen og hendes far.