Viden og Inspiration

Erfaringer og Omtale

POSITIV KULTUR PÅ PLEJE ”HJEM” GØR EN KÆMPE FORSKEL´

Eden plejehjemmet Æblehaven i Haarby, Assens Kommune, har aktuelt et samarbejde i gang med Institut for Kompetenceudvikling, INKU. Forud for at deres undervisning startede op i Æblehaven, udgav INKU et nyhedsbrev om hvad det er Æblehavens leder og medarbejdere oplever af mange positive ting i hverdagen.
I indledningen af nedenstående artikel siger de til INKU´s udsendte:
”Vi vil fortælle den gode historie, siger medarbejderne og deres leder Birthe Badstue, fordi de mener, at de kan noget der på Fyn, som alle burde lytte til ind i samfundsdebatten. En debat de fleste af os kender, som handler om knappe ressourcer og dårlige normeringer, rekrutteringsproblemer og enkeltsager, som fylder forsiderne. Det får magten over, hvordan vi taler om at leve på et plejehjem, og hvordan det er, at være medarbejder i dette vigtige velfærdsfag. Hvis vi skal løse udfordringerne, nu og her, og ikke mindst i fremtiden, så har vi en fortælling, som politikere og den danske befolkning, med fordel skal lytte til, siger de medarbejdere, der er så heldige, at arbejde i Æblehaven.”

Læs videre her

Nanna Bruun Rimmen fra artiklen er siden hen blevet kåret som et af årets 100 velfærdstalenter, på vegne af PenSam, FOA og Social- og Ældreministeriet.

Kæmpe respekt herfra Nanna og tak til jer alle i Æblehaven for jeres store indsats i hverdagen.