Viden og Inspiration

Erfaringer og Omtale

Quilt-donation fra USA

Juli 2020:

Ud fra et udsprunget ønske om at få et nyt tæppe op hvor det udlånte blev taget ned, besluttede Æblehaven i Haarby sig for at bestille deres eget. Under en højtidelig reception d. 29. juni, blev quilten overrakt.

Se en lille video fra Æblehaven, hvor leder Birthe Badstue Pedersen introducerer til modtagelsen af deres egen quilt.

 

ÆBLEHAVEN HAR FÅET ET HELT SPECIELT TÆPPE

ÆBLEHAVEN HAR FÅET ET HELT SPECIELT TÆPPE 😄Æblehaven har nu fået sit eget quiltede Eden-tæppe, og det er ikke et helt almindeligt tæppe. Tæppet illustrerer årets måneder og skal være et symbol på, at livet er værd at leve, uanset hvor gammel man er, og hvor man bor. Det skal hænge på fællesgangen i Æblehaven, så der bliver rig mulighed for at få en snak om livets gang og årets12 måneder med de historier og minder, det bringer. 😊 Tæppets ankomst blev på flotteste vis fejret med kransekage. Se med på filmen, når Birthe, der er leder af Æblehaven, sammen med beboere og ansatte ser tæppet for aller første gang. Eden Alternative har sit eget tæppe, som går på omgang mellem alle registrerede hjem i Danmark.Æblehaven ville dog gerne have deres eget tæppe, da de flotte motiver giver rigtig meget snak og glæde i hverdagen. Tæppet er lavet af Carol L. Long fra Cazenovia, New York, USA. 👉 I Assens Kommune er alle kommunale plejecentre registreret som Eden-hjem, og der arbejdes efter Eden-principperne med fokus på at skabe et hjem for beboerne og komme ensomhed, kedsomhed og hjælpeløshed til livs. Børn, dyr og planter er bl.a. en naturlig del af hverdagen. Du kan læse mere om Eden Alternative her: https://www.assens.dk/vores-kommune/en-kommune-i-udvikling/social-og-sundhed/eden-alternative-i-assens-kommune/

Slået op af Assens Kommune i Mandag den 13. juli 2020

 

Videoen er tilgængelig på Assens Kommunes Facebook-side, som opslag d. 15-07-2020

Marts 2019:

Guilten som i den første tid i Danmark har været ophængt i Højagercentret i Jelling, blev i forbindelse med Netværksdagene for registrerede hjem overrakt til deltagerne fra Æblehaven i Haarby i Assens.

De blev meget glade for væg-tæppet, som nu er ophængt i mellemgangen i Æblehaven og vil være det ca ½ år frem i tiden.

Guilten bliver også beundret meget og nogle af de første reaktioner har været ”Hvor er den flot! Der ligger mange timer gemt i den!” og ” Skønne farver – man bliver glad af den!”.

Vi håber Quilten giver inspiration til samtale om årets gang og månedernes forskellige kendetegn og tilknyttede traditioner.

 

September 2018

Da Karin Dahl deltog i Eden Alternatives internationale konference i Atlanta City, USA i maj 2018, vendte hun hjem med et flot quiltet vægtæppe til Eden Denmark.

Carol Long, en pensioneret collegeprofessor, havde doneret tæppet til organisationen, og tæppet er kunstnerens præsentation af de specielle kendetegn, hun synes der er ved hver af årets 12 måneder.

Vi besluttede at det smukke tæppe nu går på tur mellem de registrerede Eden Alternative hjem i Danmark, og hvert sted vil det hænge ca. ½ år ad gangen.

Tæppet er et symbol på det fælles internationale ønske om, at livet skal være værd at leve for alle, uanset hvor gammel man er og hvor man bor.

Sammen med vægtæppet hænger en indrammet introduktion hertil, blandt andet med en præsentation af Carol Long.

Tirsdag den 4. september kom tæppet op at hænge i Højagercentret i Jelling under stor bevågenhed og hjælp af leder Anna Laurberg og adskillige beboere og medarbejdere. Alle var meget begejstrede for tæppet og historien bag.

Se billederne herunder fra overrækkelsen.