Viden og Inspiration

Erfaringer og Omtale

Quilt-donation fra USA

Marts 2019:

Guilten som i den første tid i Danmark har været ophængt i Højagercentret i Jelling, blev i forbindelse med Netværksdagene for registrerede hjem overrakt til deltagerne fra Æblehaven i Haarby i Assens.

De blev meget glade for væg-tæppet, som nu er ophængt i mellemgangen i Æblehaven og vil være det ca ½ år frem i tiden.

Guilten bliver også beundret meget og nogle af de første reaktioner har været ”Hvor er den flot! Der ligger mange timer gemt i den!” og ” Skønne farver – man bliver glad af den!”.

Vi håber Quilten giver inspiration til samtale om årets gang og månedernes forskellige kendetegn og tilknyttede traditioner.

 

September 2018

Da Karin Dahl deltog i Eden Alternatives internationale konference i Atlanta City, USA i maj 2018, vendte hun hjem med et flot quiltet vægtæppe til Eden Denmark.

Carol Long, en pensioneret collegeprofessor, havde doneret tæppet til organisationen, og tæppet er kunstnerens præsentation af de specielle kendetegn, hun synes der er ved hver af årets 12 måneder.

Vi besluttede at det smukke tæppe nu går på tur mellem de registrerede Eden Alternative hjem i Danmark, og hvert sted vil det hænge ca. ½ år ad gangen.

Tæppet er et symbol på det fælles internationale ønske om, at livet skal være værd at leve for alle, uanset hvor gammel man er og hvor man bor.

Sammen med vægtæppet hænger en indrammet introduktion hertil, blandt andet med en præsentation af Carol Long.

Tirsdag den 4. september kom tæppet op at hænge i Højagercentret i Jelling under stor bevågenhed og hjælp af leder Anna Laurberg og adskillige beboere og medarbejdere. Alle var meget begejstrede for tæppet og historien bag.

Se billederne herunder fra overrækkelsen.