Uddannelsesmuligheder 

Eden Denmark underviser i Eden Alternative filosofien samt dens anvendelse i lokal kontekst.
Vi udbyder uddannelsesforløb, der dækker behovene i en kulturforandringsproces, ligefra det første, øjenåbnende 3-dages grundforløb, som får deltagerne til at forstå behovet for at forandre tilgangen i hverdagen, til de mere specifikke 2-dages overbygninger.  Efterhånden kommer nye overbygningsmuligheder til, fx “Eden Alternative og rehabilitering i praksis” og “Eden Alternative og hjemmepleje i praksis”.

Indimellem uddannelsesforløbene er det muligt at få inspiration, mens det lærte foldes ud i praksis via opfølgnings- og inspirationsdage. Vi kan lokalt være behjælpelige med at sammensætte et flerårigt forløb, som bistår hele organisationen fra opstart til dyb implementering henimod de ønskede mål.

Find din uddannelse:

Disse uddannelsestilbud kan alle bestilles som hjemkøb eller man kan tilmelde sig de åbne kurser, der typisk afholdes på Brogården i Strib ved Middelfart eller Bymosehegn i Helsinge i Nordsjælland. Dejlige steder, som begge er en del af foreningen Pindstrupcentret, der bl.a. afvikler kurser for familier med børn med handicap. Deres mål er desuden at sikre integration mellem børn, med og uden handicap.

Målgrupper for vores uddannelser:
Eden Denmarks undervisning er som udgangspunkt målrettet alle, der ønsker at bidrage til en kulturændring indenfor pleje- og omsorgsområdet. Vi har aktuelt flest ledere og medarbejdere som deltagere, men er også begyndt at have både frivillige, familiemedlemmer og ældrerådsmedlemmer med, da behovet for at vide noget om denne kulturforandring er stigende hos alle der er involverede i en pleje- og omsorgsgivende hverdag.


3 dages Grunduddannelse

Dette kursus er den første, nødvendige uddannelse for både ledelse, medarbejdere og andre relaterede, for at få startet op på en Eden Alternative inspireret kulturforandringsproces.

Læs mere om Eden Alternative 3-dages certificerende grunduddannelse


2 dages Overbygningsuddannelser

Disse kurser kræver at du har gennemført vores 3 dages grunduddannelse.Lederskab og Eden alternative i praksis

Denne 2-dages uddannelse henvender sig dels til den daglige leder i det enkelte plejehjem, dels til de nøglepersoner som har et medansvar for at sikre forståelsen af filosofien i organisationen.

Læs mereDemensomsorg og Eden Alternative i praksis

En spændende overbygningsmulighed for Eden Alternative certificerede, hvor landskoordinatorerne nu på dansk underviser i “den erfaringsbaserede model”. Denne model har Dr. Allen Power, med stor respekt for den eksisterende viden på området, skabt som en tilgang til hverdagslivet sammen med mennesker med demens, hvor Eden Alternatives kulturforandring er indlejret.

Læs mereRehabilitering Eden Alternative i praksis

Under inspiration fra filosofien, dens principper og værktøjer inddrages forståelsen af både rehabilitering og habilitering, og denne samtidige viden gør at deltagerne bliver i stand til at forstå hvordan en rehabiliterings-støttende tilgang i hverdagen udleves, og at forklare sammenhængende efterfølgende.

Læs mere